En flytt, som ska representera glädje och nystart, är för många en stressig, jobbig och ibland nästan traumatisk upplevelse. Det ska skrivas alldeles för många listor. Adressen ska ändras. Det ska bokas flyttstädning, besiktning och du kanske ska visa lägenheten. Det byggs snabbt på och många känner idag att det är mer än värt att anlita flytthjälp. Från att ha varit en dyr lyx har flytthjälp gått ner i pris och nu har dom flesta i Sverige råd med det.

Kan jag inte bara flytta själv?

Självklart kan du flytta själv! Det kan bli en riktigt trevlig upplevelse med släkt och vänner, flyttpizza och häng på kartonger i den nya bostaden. Eller så blir det ett rent helvete med regn, bråk och krossade drömmar. Det är upp till dig hur du känner, hur mycket ska det behöva kosta i energi och stress. Eller pengar. Det är alternativen man behöver reda ut!

Jag har massa saker, kommer jag behöva flera bilar?

Det allra smidigaste med att anlita professionell flytthjälp är att du inte behöver tänka på precis all logistik. Berätta för din flytthjälp hur stor din bostad är nu och ungefär hur mycket saker du har i den. Därefter låter du proffsen kalkylera om det räcker med en bil eller om dom kanske till och med måste ta med sig två. Proffs som dom är utnyttjar flytthjälp oftast varenda millimeter av utrymmet och man kan lätt bli förvånad över hur mycket som kan få plats i en bil. En annan anledning att packa tätt är så att inget åker runt i bilen och skadas. Om dina prylar inte fyller upp hela bilen kommer din flytthjälp spänna ner allting med band för att uppnå samma effekt.

Vad ska jag tänka på sen när jag flyttat in?

Mitt i stressen med allting annat är det lätt att glömma bort att du kommer behöva en del saker direkt i din nya bostad och det är bra om dom sakerna ligger i en låda du har koll på. Ett misstag som dom allra flesta gör är att dom inte märker upp sina lådor och kartonger ordentligt. Se till att ha olika lådor för kök, vardagsrum, hall etc. Extra bra är att färgkoordinera dina olika rum och dessutom tydligt skriva ut vart dom ska. Det underlättar för både dig och din flytthjälp.

Vad händer sen?

Om du ser till att följa dom här tipsen och planera ordentligt, kan din flytt med små medel bli en ganska lätt affär. Både packning, flytt och uppackning. Tänk efter, gör det du är bäst på själv och ta hjälp med sådan du inte är så bra på!