Sport har alltid varit en aktivitet som är förknippad med fysisk träning och att röra på sig. Detta har dock ändrat på sig lite med teknikens framfart då spel har blivit alltmer populära. Allt fler väljer att spendera sin tid framför skärmen och med det stora utbudet av sportspel som finns att välja mellan nu mera så är det svårt att ha tråkigt. Spelen blir även mer realistiska och avancerade för varje nyversion som släpps så att det nästan känns som verkligheten.

FIFA

Fotboll är världens populäraste sport så det kommer kanske inte som någon chock att fotbollsspelet FIFA toppar försäljningslistorna på mobilcasino med över 250 miljoner sålda exemplar världen över. FIFA är ett spel som kretsar kring fotboll där spelutvecklarna satsat på att spelet ska kännas så realistiskt som möjligt. FIFA är ett av få spel som lanserar nyversioner årsvis, vilket innebär att spelen hela tiden utvecklas till det bättre. Självklart är allt baserat på lagen och spelarna i verkligheten, vilket innebär att om ett lag har en dålig säsong i verkligheten så reflekteras det även i spelet. Trots att många versioner är ganska lika varandra så fortsätter FIFA toppa försäljningslistorna med nya versioner.

UFC

EA Sports är spelutvecklarnas kungar när det kommer till sportspel och du blir inte besviken här heller. Spelet är baserat på mixade kampsportsligan med samma namn, vilken även är sportens största. UFC släppte första utgåvan 2014 och växte långsamt i popularitet till den status spelet har idag. Spelet är realistiskt där alla spelbara karaktärerna är baserade på verkligheten. Där inkluderas utseendet, kampsportsstilar och även rörelsemoment. Karriärsalternativet är det som sticker ut från mängden. Här kan du skapa din egen karaktär med allt från utseende till stil. Sedan är det upp till dig att klättra i rankingarna för att nå högsta status som UFC-mästare. Det går även att spela online om du vågar mäta din skicklighet mot andra spelare.

Ride 4Tärningar - Schackspel

Ride är det populäraste motorcykelspelet och finns i fyra utgåvor. Spelutvecklarna har satsat på att skapa så mycket realism som möjligt för att göra spelupplevelsen så verklighetstrogen som det bara går. Detta lyckas de med genom grafik som håller marknadens högsta standard men även väder som skiftar medan du spelar. Körkänslan är verklighetstrogen och där även många av körfälten är baserade på riktiga tävlingsbanor. Det går att välja mellan 176 officiella motorcyklar och 31 banor från alla världens hörn.

Tony Hawk´s Pro Skater

Skateboard är kanske inte den vanligaste sporten baserat på antalet utövare men detta spel säger annat. Tony Hawk´s Pro Skater släppte första utgåvan redan i början av 2000-talet och har sedan dess släppt 17 uppföljare och sålt över 30 miljoner exemplar. I spelet kan du göra massor av olika tricks och höga hopp som du aldrig skulle våga drömma om i verkligheten. Det finns olika speltyper att välja mellan som bland annat åka i den stora rampen eller vara med i tävlingar där du har chanser att vinna priser. Det går även att välja bana och sedan bara åka runt och göra trick för att det är kul, utan några direkta mål.