När du valt flytthjälp och förhandlat fram en bra deal, är det väldigt viktigt att du får allting ni kommit överens om i skrift. Du vill så fort som möjligt få fram ett kontrakt du och firman skriver under. Dokumentet ska helst innehålla priset ni kommit överens om, huruvida det också ska packas eller om det bara är vanlig flytthjälp som gäller samt hur, var och när flytten ska genomföras. Var tydlig, det är alltid bättre och då slipper ni onödiga missförstånd.

  1. Tänk på alla små praktiska saker

Det är lätt att glömma bort alla småsaker som behöver fixas vid en flytt. Du har till exempel kanske ett tv-abonnemang, eller ett internetabonnemang som inte går att flytta till den nya adressen. Dom måste du säga upp, gärna i god tid då det ofta är uppsägningstid på liknande avtal. Du behöver också meddela ditt försäkringsbolag att du ska flytta så du är säker även i din nya bostad. Se också till att fixa eftersändning och att meddela samtliga företag du har regelbunden kontakt med om att du kommer bo på en ny adress.

  1. Var trevlig, mot din flytthjälp och dina nya grannar

Ingen gillar en otrevlig människa. Så länge inte någon går över gränsen finns det ingen anledning att ta ut din stress på någon annan. Glöm inte att du anlitat flytthjälp just för att dom är proffs och vet vad dom håller på med. Se också till att snabbt hälsa på dina nya grannar. Gå gärna runt och ring på dörren, kanske tar du med dig bullar eller en kaka. Man kommer ofta långt på små, vänliga saker. Perfekt när du sedan behöver någon som vattnar dina blommor eller tar hand om katten ett tag!