Är du en av dom som undrar om flytthjälp är något som du egentligen behöver? Kanske är du kvar i gamla föreställningar om att flytta är något man löser själv utan någon professionell hjälp. Man ska inte sticka under stol med att det definitivt är ett alternativ. Det fina är att det är helt upp till dig, men då du sökt dig till den här artikeln med stockholmsflyttfirma – dvs flyttfirmor som jag ska försöka reda ut för och nackdelar med att anlita flytthjälp!

När tänkte du anlita flytthjälp?

Flyttgubbar – precis som alla andra – vill helst vara lediga på helgen. För att dom ska jobba krävs lite extra övertalning. Därför kan du i allmänhet räkna med dyrare flytthjälp på helger. Dock finns det flyttfirmor som konkurrerar genom lägre priser på just helger. Det är därför du alltid ska se till att kolla igenom många olika.

Vart tänkte du flytta?

Precis som många andra varor och tjänster är flytthjälp billigare utanför storstadsregionerna. Ju längre bort från en storstad desto billigare blir priset. Hur långt flyttlasset gå ska spelar också in. Kostnaderna som tillkommer för bilen eller bussen ökar om färden blir längre. Akta så inte detta händer.

Se till att ställa krav på din flyttfirma!

Det finns lite grejer du bör förvänta dig att din flytthjälp automatiskt erbjuder. Om dom inte har dessa grundläggande saker kan det vara bra att titta på ett annat alternativ. Din flytthjälp ska självklart ha en försäkring. Om du känner minsta obehag kan du alltid kräva att få se försäkringsuppgifter på den flyttfirma som du tror. Dubbelkolla också alltid att den flyttfirma i frågan har fakturerat korrekt. Undvik alltid att anlita flytthjälp svart, även om det kan vara lockande är det aldrig värt det.

Var tydlig när du pratar med din flytthjälp

Det kan lätt uppstå irritation mellan dig och dina flyttgubbar om du inte ser till att prata med dom ordentligt. Avtala ordentligt i förväg hur mycket som ska flyttas, hur många gubbar dom planerar ta med sig och om det är många prylar som behöver extra försiktig hantering. Det är ganska enkla saker egentligen, man kommer väldigt långt med vanligt hyfs hos din flyttfirma. Ibland tillkommer det extra tillägg om det är ett specialföremål som ska flyttas, men det går alltid lättast och billigast att lösa om du har koll på dina saker redan vid beställningen.