Är du en av dom som ska flytta in i en av Sverige lite drygt fem miljoner bostäder? Du kanske ska flytta hemifrån för första gången. Eller så har du och din partner skiljt dig och ska flytta isär. Du kanske ska flytta till en annan ort för ett nytt arbete.

Varje år flyttar hundratusentals människor i Sverige. Det har blivit vanligare att flytta kortare distanser och ovanligare att flytta utanför sitt eget län. Det har också blivit vanligare att inte sköta hela flytten själv, då antalet flyttfirmor ökat lavinartat i Sverige dom senaste decennierna.

Vi tänkte dela med oss av lite tips och lite hur man ska tänka inför en flytt. Oavsett om det är första gången eller flytt nummer trettio!

 

Ska du göra allting själv?

Det första du måste bestämma är vem som göra alla tunga lyft. Ska det bli du, dina föräldrar och dom kompisar som inte är för bakfulla. Ska du hyra en bil på närmaste mack och sen köra några vändor mellan lägenheterna. Eller är det så att det kan vara värt för dig att kolla runt på olika flyttfirmor?

Det kan verka lite dyrare vid första ögonkastet, men om du tänker på allt som behöver fixas runt en flytt inser du att man inte kommer undan att det kostar pengar. Till slut behöver det inte skilja särskilt många hundralappar. Googla på olika flyttfirmor, be om offerter från halmstad och sätt dig i lugn och ro och jämför dina alternativ!

 

Städa

På samma sätt som du kan flytta själv, men att det finns massor av flyttfirmor som gärna gör jobbet åt dig, kan du givetvis flyttstäda helt själv. Det är viktigt dock att komma ihåg att inte bara är tidskrävande, det är faktiskt också ganska tråkigt. Dessutom ska din lägenhet besiktigas efter flytt och städfirmor nuförtiden har en garanti på att det är rent nog. Annars kommer dom tillbaka och städar mer. Ett bra tips är att du kollar om du kan få en helhetslösning när du kollar på olika flyttfirmor. Många specialiserar sig idag på att erbjuda paket, så behöver du inte tänka på särskilt mycket alls!

 

Dela med dig

En sista grej vi vill ta upp är att en flytt är ett perfekt tillfälle att göra sig med av onödigheter du samlat på dig genom åren. Rensa ut gamla kläder, möbler och prylar. Släng det som inte går att rädda och ge bort allting annat! När du söker efter flyttfirmor kan du kolla vilka som har specialavtal med olika organisationer. Många flyttfirmor kan idag ta hand om dina saker och se till att dom hamnar i rätt händer.