Det finns många flyttfirmor på marknaden idag och det kan vara svårt att veta vilken man skall välja, de verkar ju ganska så lika, erbjuder ungefär samma sak för ungefär samma pris – det kanske inte spelar så stor roll vilken man väljer? Nej det gör det inte, så länge man väljer en bra flyttfirma så klart. I den här artikeln kommer jag att ta upp vad man bör leta efter när man letar bland flyttfirmor, vad kännetecknar en seriös flyttfirma och vad kännetecknar en oseriös? Nu kör vi.

Oseriösa flyttfirmor

Brukar inte ha någon hemsida, de brukar heller inte ha någon F-skattsedel, vilket innebär att om man gör affärer med dem så är det rent av olagligt, ofta brukar dessa oseriösa flyttfirmor vilja ha svart betalning eftersom de vill smita från skatten – vilket dem tjänar mycket på och du inte tjänar något på eftersom du kan använda dig av ROT-avdraget för flyttfirmor på 50 % om du väljer att anlita din flyttfirma vitt istället. Då får du dessutom garantier och försäkringar på köpet, så gå inte på lurendrejeriet, välj en flyttfirma som kör vitt!

Seriösa flyttfirmor

Brukar ha en snygg hemsida med relevant information som är enkel att navigera. Det brukar aldrig vara något tal om kontant betalning eller liknande. Seriösa flyttfirmor har ett bra kundbemötande för flyttfirma kring och de lämnar dig aldrig som ett frågetecken. De förstår att service är en del av deras verksamhet och att den är lika viktigt som att godset kommer till rätt ställe.

Hur du kan få ner priset en smula

Om du har hittat en handfull flyttfirmor som du tycker verkar bra och har svårt att välja vilken du tycker bäst om – så välj ingen alls, välj allihopa – eller begär åtminstone prisuppgift från alla flyttfirmor – då kan du se mer eller mindre exakt vad de skulle ta för att utföra ditt uppdrag. Sedan kan du jämföra flyttfirmornas priser och om du skulle vilja dra en riktig fuling så kan du använda ena firmans pris som argument för att få ner priset hos en annan, skapa konkurrens och dra nytta av dess effekter.